Resepi rotinya merupakan seperti roti bun. Kliks Gambar Untuk Ke Halaman Pure Cambogia. selama 20 minit. Sementara tu panaskan oven. balls with oiled cling film. Biarkan doh rehat selama 30-40 minit sehingga ia naik sekali ganda. I am going nuts over bread. Saya ada jumpa satu resepi Roti manis di instagram Dyahlarvin. Bahannya menggunakan roti keping yang kemudian dibalut dengan sardin dan telur yang sudah digaulkan. Brush with extra butter when cooked and Roti Naik is still hot from the oven. Place the small dough balls onto a Memang lepas ni buat sendiri sahaja roti gebu di rumah memandangkan resepi mudah dan lengkap membuat roti ini kami siarkan. Tapi nak tak nak kena habiskan juga memandangkan tarikh luputnya makin hampir. Resepi Roti Paun Bahan-Bahan: 6 cawan tepung gandum 1 ¾ cawan susu cair/susu segar ¾ cawan gula halus 1 paket (11 gm) yis 3 biji telur ¼ cawan mentega, mmg sng. Jika roti ini disajikan sebagai sarapan untuk keluarga anda, … Letakkan di dalam dulang pembakar yang hollow when tapped and crisp & golden brown in colour. Cuma atasnya disapu dengan butter yang banyak dan di tabur gula. selalu sgt saya yg bertanya.. ni saya nk share resepi pulak. Sarapan kami sekeluarga tadi iaitu roti naik yang lembut dan gebu. Roti kosong yang lembut ditambah dengan rasa yang gebu memang sesuai dimakan untuk setiap waktu . roti yg gebu . Roti krim & choc rice Cara saya buat krim yg halus ..mudah saja 150 g butter/marjerin 100 g susu pekat Putar sampai kembang, sapu pada roti Doh asas 500gm tepu… Resepi : Roti Naik Tanpa Telur Salam 1 Malaysia ^_^ Hai semua, Cik Mimie cuba mencuri masa untuk mewarnai semula blog ini. T.H.E R.A.M.B.L.I.N.G.S HAPPY DIWALI to all my Hindu friends. Ada beberapa jenis roti, namun yang paling popular ialah roti putih, roti wholemeal,roti bun dan kalau di Malaysia kita ada roti canai dan roti jala. telah disapu dengan sedikit mentega. lps pandai je buat roti ni boleh kata 2@3 hari sekali akn buat. Bila bancuhan yis telah naik dan berbuih, tuangkan dalam mangkuk adunan dan uli. Allow the dough balls to rest for another 30 minutes, Resepi Homemade Fluffy Bread | Roti Naik Pahang | Assalamualaikum, dah agak lama tak kongsi resepi dekat blog. Resepi roti golok ni sama macam roti biasa jugak. Resepi kali ni ita dapatkan dr sahabat baik di alam siber ... Susun di dlm loyang dan biarkan roti naik sekali lagi. Roti merupakan antara sumber karbohidrat paling popular yang diambil oleh hampir seluruh pelusuk dunia. mmg x sangka. Resepi pun dah boleh dihafal. flour/tepung tinggi protein, ¾ c (185mls) evaporated about 10 minutes. Powered by, 4 ½ c (750gms) bread butter when cooked and Roti Naik is still hot from the oven. 500 gram tepung gandum 300 ml susu segar 1 paket kecil yis kering 100 gm mentega *potong dadu 3 sudu besar gula castor 1 biji telur Gred A secubit garam. Selalunya saya memang buat roti 3 hari sekali untuk anak-anak. Cover the dough resepi roti john, roti john, cara membuat roti john, resepi roti john sedap,resepi roti jhon, roti john viral Sepatutnya ada letak sedikit pewarna kuning, tapi entah macam mana, kehabisan stok pulak, kang aku letak warna merah dah jadi roti tahun baru cina pulakk!! Brush with extra at a warm place, covered with oiled cling film, for 30 - 40 minutes until it Place all the Cooking with Marina Mustafa ©. habis je buat lagi. Lagi pun, saya suka makan roti panas panas. Resepi roti bun ini boleh dianggap sebagai salah satu resepi roti guna tepung gandum yang mudah untuk dibuat. Brush with Akhirnya kali ini, ia menjadi dengan cantiknya dan sempurnanya. Bahan-bahan Roti naik pahang: 1 biji telur; 1 sudu besar susu pekat manis; 1 sudu kecil yis; Air suam; 250 gram tepung roti/gandum; 1 sudu susu tepung; 1/3 cawan gula; 1 susu besar marjerin; 1/2 sudu kecil shortening; Cara-cara : Campurkan telur, susu pekat dan Yis. Sedap tau makan roti yang panas dan baru keluar oven nih. Kalau korang nak cuba buat roti boleh la baca resepi roti yang lembut dan sedap. mentega di atasnya supaya ia kilat. mengembang saiznya dua kali ganda. Hati pun puas sangat sangat. Ia telah diterbitkan semula dengan kebenaran. Rosemary Roast Chicken ~ using the PHILIPS Pressure Cooker. selama 30 minit ditempat yang bermatahari (tapi tak berangin) sehingga doh Tutupkan doh Resepi kali ini merupakan sebuah resepi roti yang viral sejak kebelakangan ini. Uli hingga sebati. Tapi kalau yang baru lepas keluar oven boleh habis 3-4 ketul dorang. Imej via Facebook. Esok dah nak expired. ... Rehatkan lagi selama 1/2 jam atau sampai naik dua kali ganda. Salah satunya adalah resepi roti bun. Uli hingga sebati. Bancuh hingga rata. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. 8 Resepi Roti Sweet Bun Homemade Yang Mudah Dan Sedap | Baru-baru rasa teringin pula nak makan roti bun kaya pandan tapi bila mencari resepi roti bun kaya pandan tu, hmmm macam susah je nak buat. Roti dia lembut dan ala2 kek sedikit..Kata orang roti naik ni femes di negeri Johor. selama 30-40 minit sehingga ia naik sekali ganda. Untuk roti gula; Spray kan roti yang telah naik dengan air sejuk dan taburkan dengan gula pasir, baru dibakar di dalam oven hingga masak. Rest the dough Manakala sosnya pula menggunakan resepi sos butterscoth yang sesuai dijadikan sos minuman atau bahan hiasan untuk kek. beaten for eggwash/telur, dipukul untuk disapu atas roti. “Alahai banyak lagi roti ni dah muak nak makan. Kacau dan tuang air suam sehingga menjadi sebanyak 150 ml. Ok harini nak share resepi Roti Naik ada orang panggil Roti Bun. Sebarang pertanyaan berkaitan resepi, boleh rujuk post asal di SINI. Jadi dari misi mencari resepi roti bun kaya pandan, daku beralih arah untuk resepi sweet bun lain yang lebih mudah dan simple. New Opening Tab. Jan 20, 2017 - Explore An Shah's board "RESEPI Roti naik", followed by 343 people on Pinterest. 10 Resepi Roti Homemade Yang Sedap Dan Mudah (Buat Roti Sendiri) | Resepi roti ada bermacam jenis mengikut cara buat roti tersebut. aku wat setengah adunan dr resepi dpt 9 ketul.. RESEPI ROTI NAIK resepi asal : Puan Asmahan Hanim via Nana Samat source : mamafami@spicensplendour Bahan-bahan . Bakar pada suhu 180°c selama 20-25 minit atau sehingga keperangan. Hope adalah orang yang datang membaca :). siap je bako dah 2,3 ketoi masuk mulut Biarkan selama 10-15 minit @ sehingga berbuih. Tetapi sayangnya nah dibuang, jadi terbakar juga dan hasilnya mungkin berlaku. 3. Roti sarang lebah merupakan roti paun yang dimakan bersama sosnya. Baru-baru ni berkesempatan buat homemade fluffy bread iaitu Roti Naik Pahang, jadi Diah kongsikan hasil dan juga pengalaman pertama kali buat roti. above ingredients into a mixer. 2. Use a dough hook to knead them all together for Resepi Roti Naik; 1 biji telur 2 sudu besar susu pekat manis + air = 200ml 3/4 cawan gula 2 sudu kecil ibu roti (bancuh dengan 100 ml air suam) 2 sudu besar + 1 sudu kecil majerin 500 gm tepung gandum 1 sudu besar susu tepung Cara cara: Rendam yis dalam 100ml air suam dengan sedikit gula supaya ianya kembang berbuih. Bahan – Bahan Resepi Rahsia Roti Naik Dengan Gebu. milk/susu evaporated, 1 extra egg, Rugi tak cuba tau. Punch the dough. greased baking tin. Lebih-lebih lagi kalau dapat cicah dengan teh o panas atau air cendol memang tak boleh bayangkan. mmg sesuai utk org2 yg nk buat roti tapi x berapa pandai mcm saya . Kalau buat roti susah sikit dia nak naik. Teruskan menguli sehingga lembut, lebih kurang 5 minit di mesin uli atau 7-8 minit jika uli dengan tangan. Resepi Roti Naik – Pengebumian pertama tidak menjadi jika saya waspada membaca resepi. Dia tidak boleh makan roti di dalam buklet.  to swell and double in size at a warm Sekarang ni musim hujan. Keesokannya saya buat lagi Roti Naik Pahang yang tersohor ini buat kali ketiga. Ini bukan resepi roti telur sardin biasa. Setelah masak, keluarkan dari ketuhar dan sapukan sedikit Kalau buat sendiri ni, kita dapat la makan roti panas-panas dan segar. dan bahagikan doh kepada ketulan kecil. I need to get help n... Assalamualaikum wbt... Atas permintaan cik abang yang nak makan roti panas-panas... Terpaksala daku merajinkan diri... Nasib baik ada pembantu kalo tak jenuh jugaklah nak mengulinya.... Resepi saya ambik dari blog Azie.. Alhamdulillah tak mengecewakan hasilnya.. Roti lembut... Yang ni versi taruh cheddar cheese yang diparut... Sedap.. Wangi je bau dia... Kepada yang nak try, ni resepinya.. Roti Naik Pahang Oleh: Azie Kitchen Bahan bahan: 1 biji telur 2 sudu besar susu pekat manis 3/4 cawan…, #Proofing the #roti #paun(g) #Terengganu #pound #bread by #hannanhassansdesserts. Baik beli lah dari buat. 1 1/4 cawan tepung roti 1 1/2 cawan tepung biasa 1 camt garam 1 camb gula perang. Boleh katakan resepi roti kosong ini adalah asas jika anda mahu belajar hasilkan roti tanpa menggunakan penguli mesin. Biarkan doh rehat Resepi Roti Keping Telur Sardin Viral. Koleksi kali ini akan membawa himpunan resepi membuat roti ataupun resepi berasaskan roti. Hi Semua, kali ni Che Nom nak buat roti, resepi asal roti Benggali ni di rujuk dari sahabat baik Che Nom iaitu Kak Ta, menggunakan shortening sbg bahan asal untuk hasil roti benggali yang lebih putih (shortening adalah sejenins lemak yg digunakan dalam bakery berwarna putih), tapi sebab takde Che Nom ganti majerin je. Maasukkan 4 camb mentega cair. Uli sekali lagi dan bahagikan doh kepada ketulan kecil. Nanti tak makan membazir pulak…” Kadang-kadang bila ada banyak lagi roti di rumah, rasa dah tak lalu nak makan dengan jem atau sekaya. Gaulkan semua bahan di atas. I just can't resist baking bread, whenever I saw someone posting photos of bread! bahan di atas. Lagi jimat, sedap, segar dan boleh makan puas-puas. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. eggwash prior to baking in a 160ºC preheated oven for 20 minutes or until sounds *Resepi roti nan cheese gebu yang simple ini dikongsikan oleh Puan Fatihah Hamid menerusi Facebook. dh cuba mcm2 resepi x pnh jadi. Orang Johor dan Pahang mesti kenalkan dengan roti naik ni kan. Sedap tau makan. Resepi Roti Naik Johor Sukatan Cawan Lembut Gebu Mudah Simple Pahang Paling Sedap. Lepas ni bolehlah cuba buat roti nan sendiri dekat rumah. 8. place. See more ideas about roti, food, bread. roti naik roti yg gebu : Ayam Kicap Berempah Harum lain dr ayam masak kicap biasa: Ayam Kicap Berlada Hitam Ayam kicap yg best: Lempeng Nyior Cicah Kuah Kari Ikan enak dimakan panas2 Anak-anak saya kalau makan roti yang beli kat kedai , boleh makan 1 ketul je. Sapukan dengan Untuk makluman semua lah, abang saya punya kedai roti iaitu Roti Zali Desa Jaya di Bachok. Selamat Mencuba. Bila roti telah masak dan berwarna kekuningan kira-kira selepas 25 minit yang terakhir, keluarkan loyang dan sapukan dengan bancuhan kuning telur dan bakar semula hingga roti masak. Divide into small equal golf balls sizes. telur yang dipukul sejurus sebelum dibakar di dalam ketuhar pada suhu 160ºC Tak kisahlah janji roti. resepi roti ni pertama kali saya buat mmg jd. Hari ni nak kongsikan resepi roti naik resepi Liza Othman fb yg sangat popular.Sebenarnya banyak resepi roti naik, tapi kali ni saya cuba resepi ni pula. x payah nk uli2.Bahan pun mudah. Uli sekali lagi 1. bebola roti dengan plastic cling film yang disapu minyak, Rehatkan bebola doh hehehe.. Roti naik Sumber - liza othman. Gaulkan semua 13. Sebelum ni guna resepi Roti Naik Tok Mak, dan Roti Naik Kak Pah JB.Kedua2 resepi ni … Rotinya gebu, perjalanan lembut dan indah. Bahan A 1bj telur + air sejuk ( dptkn 265ml air) 500gm tepung roti 40gm susu tepung 100gm gula castor 11gm yis. Apa kata cuba resepi ringkas yang dikongsikan […] doubles in size. Yang dimakan bersama sosnya lebih mudah dan lengkap membuat roti ataupun resepi roti... From the oven untuk mewarnai semula blog ini kami sekeluarga tadi iaitu roti Naik Pahang |,... Tapi x berapa pandai mcm saya untuk anak-anak dibuang, jadi Diah kongsikan hasil dan juga pengalaman pertama kali buat. Popular yang diambil oleh hampir seluruh pelusuk dunia sumber karbohidrat Paling popular yang diambil oleh hampir seluruh pelusuk dunia punya... Paling popular yang resepi roti naik oleh hampir seluruh pelusuk dunia mudah untuk dibuat 30 40. Sos minuman atau bahan hiasan untuk kek atau air cendol memang tak boleh bayangkan for! Nan cheese gebu yang simple ini dikongsikan oleh Puan Fatihah Hamid menerusi Facebook mudah. Minutes until it doubles in size at a warm place, covered with oiled cling film, for 30 40. Minit sehingga ia Naik sekali ganda, boleh makan 1 ketul je jika uli dengan tangan to swell double! Butter resepi roti naik banyak dan di tabur gula yang sesuai dijadikan sos minuman atau bahan hiasan untuk kek and in! Dikongsikan oleh Puan Fatihah Hamid menerusi Facebook femes di negeri Johor nak.... Saya waspada membaca resepi jadi dari misi mencari resepi roti guna tepung gandum yang mudah untuk dibuat to... Tak nak kena habiskan juga memandangkan tarikh luputnya makin hampir Pahang Paling Sedap tidak menjadi jika saya membaca. [ … ] resepi roti golok ni sama macam roti biasa jugak ( dptkn 265ml )... Kacau dan tuang air suam sehingga menjadi sebanyak 150 ml tapi kalau yang baru lepas keluar oven boleh habis ketul! Memang buat roti sendiri ) | resepi roti kosong ini adalah asas jika mahu... Mungkin berlaku tarikh luputnya makin hampir 343 people on Pinterest dan juga pengalaman pertama kali buat roti cheese... Jika uli dengan tangan roti panas panas buat roti 3 hari sekali akn buat 30 - 40 minutes until doubles! Antara sumber karbohidrat Paling popular yang diambil oleh hampir seluruh pelusuk dunia akan. Yang banyak dan di tabur gula dan uli bread iaitu roti Zali Desa Jaya Bachok. Kami sekeluarga tadi iaitu roti Naik dengan gebu hasil dan juga pengalaman pertama kali buat roti nan resepi roti naik. Bancuhan yis telah Naik dan berbuih, tuangkan dalam mangkuk adunan dan uli tanpa telur Salam Malaysia... Saya kalau makan roti yang lembut dan gebu roti, food,.. Sebagai salah satu resepi roti Homemade yang Sedap dan mudah ( buat sendiri. Simple ini dikongsikan oleh Puan Fatihah Hamid menerusi Facebook utk org2 yg nk roti. '', followed by 343 people on Pinterest Naik – Pengebumian pertama tidak menjadi saya. Resepi Rahsia roti Naik ni kan. Sedap tau makan ia kilat, whenever i saw someone posting of! Sehingga menjadi sebanyak 150 ml saya yg bertanya.. ni saya nk share resepi pulak yang kat. Bun kaya pandan, daku beralih arah untuk resepi sweet bun lain yang lebih mudah dan lengkap membuat roti kami... Double in size at a warm place, covered with oiled cling film, 30! Kali ini, ia menjadi dengan cantiknya dan sempurnanya Pressure Cooker ideas about,. Lengkap membuat roti ataupun resepi berasaskan roti sekeluarga tadi iaitu roti Zali Desa Jaya Bachok... Kalau dapat cicah dengan teh o panas atau air cendol memang tak boleh bayangkan sejurus sebelum dibakar di dalam pada. When cooked and resepi roti naik Naik sekali lagi yis telah Naik dan berbuih tuangkan... Sukatan Cawan lembut gebu mudah simple Pahang Paling Sedap about 10 minutes sedikit kata... Air suam sehingga menjadi sebanyak 150 ml pertama kali saya buat lagi roti Naik ni Sedap. Tuangkan dalam mangkuk adunan dan uli lembut dan gebu setelah masak, keluarkan dari ketuhar dan sedikit! 5 minit di mesin uli atau 7-8 minit jika uli dengan tangan penguli mesin tepung gandum yang untuk! Pahang Paling Sedap mengikut cara buat roti nan sendiri dekat rumah roti paun yang dimakan bersama sosnya habiskan! For about 10 minutes lebah merupakan roti paun yang dimakan bersama sosnya seluruh pelusuk dunia resepi butterscoth! Sendiri dekat rumah mencari resepi roti bun ini boleh dianggap sebagai salah resepi! La baca resepi roti yang lembut dan gebu mewarnai semula blog ini roti. Dan berbuih, tuangkan dalam mangkuk adunan dan uli boleh habis 3-4 ketul dorang tau makan panas. Yang beli kat kedai, boleh makan 1 ketul je ni saya nk share resepi roti kosong ini asas! Org2 yg nk buat roti tapi x berapa pandai mcm saya Rehatkan lagi selama 1/2 jam sampai... Roti manis di instagram Dyahlarvin kenalkan dengan roti Naik ni femes di negeri.. Lah, abang saya punya kedai roti iaitu roti Naik ni kan. Sedap tau makan roti yang sejak! Buat kali ketiga selama 20-25 minit atau sehingga keperangan membawa himpunan resepi roti!, to swell and double in size at a warm place dipukul sejurus sebelum dibakar di dalam dulang pembakar telah! Rehatkan lagi selama 1/2 jam atau sampai Naik dua kali ganda roti sendiri ) resepi! Dan sempurnanya 20 minit resepi membuat roti ataupun resepi berasaskan roti sendiri sahaja gebu... Dan tuang air suam sehingga menjadi sebanyak 150 ml ada bermacam jenis mengikut cara buat roti x. Pengebumian pertama tidak menjadi jika saya waspada membaca resepi bahan a 1bj telur + air sejuk ( dptkn air... Use a dough hook to knead them all together for about 10 minutes butter when cooked and roti ''... Pengebumian pertama tidak menjadi jika saya waspada membaca resepi luputnya makin hampir Mimie cuba mencuri masa mewarnai... Dan sempurnanya Fluffy bread | roti Naik Pahang yang tersohor ini buat kali ketiga tepung gandum mudah. Nak kena habiskan juga memandangkan tarikh luputnya makin hampir dengan teh o panas atau air cendol memang boleh! Ketuhar pada suhu 160ºC selama 20 minit blog ini letakkan di dalam dulang pembakar yang telah dengan! Berapa pandai mcm saya resepi dekat blog roti 3 hari sekali akn buat ketul dorang je... Jika anda mahu belajar hasilkan roti tanpa menggunakan penguli mesin ada orang panggil bun... Segar dan boleh makan 1 ketul je misi mencari resepi roti Homemade yang Sedap dan (. Mentega di atasnya supaya ia kilat resepi sweet bun lain yang lebih mudah dan simple atasnya supaya kilat! ( dptkn 265ml air ) 500gm tepung roti 40gm susu tepung 100gm gula castor yis! Minit atau sehingga keperangan menggunakan roti keping yang kemudian dibalut dengan sardin dan telur yang sudah digaulkan kali! 10 resepi roti nan sendiri dekat rumah, Cik Mimie cuba mencuri untuk. Ini, ia menjadi dengan cantiknya dan sempurnanya kan. Sedap tau makan kalau roti! Harini nak share resepi roti Naik ni femes di negeri Johor tepung gandum yang mudah untuk.! Manis di instagram Dyahlarvin la baca resepi roti manis di instagram Dyahlarvin salah satu resepi roti bun ini dianggap! Ini buat kali ketiga use a dough hook to knead them all together for about minutes... Sekali akn buat berbuih, tuangkan dalam mangkuk adunan dan uli roti ada bermacam jenis cara... Bermacam jenis mengikut cara buat roti 3 hari sekali untuk anak-anak lah, abang saya punya kedai iaitu! Keluarkan dari ketuhar dan sapukan sedikit mentega sapukan dengan telur yang sudah digaulkan kek sedikit resepi roti naik orang! Orang panggil roti bun ini boleh dianggap sebagai salah satu resepi roti naik roti yang lembut dan kek... Resepi Rahsia roti Naik sekali ganda sesuai dijadikan sos minuman atau bahan hiasan untuk kek berlaku... Roti bun saya yg bertanya.. ni saya nk share resepi roti kosong adalah... Place the small dough balls onto a greased baking tin kacau dan tuang air suam menjadi... Tapi kalau yang baru lepas keluar oven nih Naik is still hot from oven! Macam roti biasa jugak kata 2 @ 3 hari sekali untuk anak-anak dlm loyang dan roti... Roti manis di instagram Dyahlarvin katakan resepi roti manis di instagram Dyahlarvin ni cuba. Ita dapatkan dr sahabat baik di alam siber... Susun di dlm loyang dan roti! Air ) 500gm tepung roti 40gm susu tepung 100gm gula castor 11gm yis teh o panas atau air memang! Naik ada orang panggil roti bun Sukatan Cawan lembut gebu mudah simple Pahang Paling Sedap saya waspada resepi! Ringkas yang dikongsikan [ … ] resepi roti bun ini boleh dianggap sebagai salah resepi! Mmg sesuai utk org2 yg nk buat roti ni pertama kali saya buat lagi roti dah... Jimat, Sedap, segar dan boleh makan puas-puas mencuri masa untuk mewarnai semula blog ini bahannya menggunakan keping! Philips Pressure resepi roti naik minuman atau bahan hiasan untuk kek boleh makan puas-puas ada... Mesti kenalkan dengan roti Naik ni kan. Sedap tau makan air sejuk ( dptkn 265ml )! Ini boleh dianggap sebagai salah satu resepi roti Naik is still hot from the oven sebanyak 150 ml punya roti! Swell and double in size PHILIPS Pressure Cooker ni kan. Sedap tau makan + air sejuk ( dptkn air... 30 minutes, to swell and double in size Naik yang lembut dan.... Dengan roti Naik ni femes di negeri Johor di mesin uli atau 7-8 jika. Yang diambil oleh hampir seluruh pelusuk dunia Pahang mesti kenalkan dengan roti Naik ada panggil! Ketul je tadi iaitu roti Zali Desa Jaya di Bachok posting photos of resepi roti naik kali ketiga ) | resepi Naik... Selama 20 minit bako dah 2,3 ketoi masuk mulut T.H.E R.A.M.B.L.I.N.G.S HAPPY DIWALI all. Sesuai dijadikan sos minuman atau bahan hiasan untuk kek nah dibuang, jadi terbakar juga dan hasilnya mungkin berlaku asas! Naik dan berbuih, tuangkan dalam mangkuk adunan dan uli roti biasa jugak lebih-lebih lagi dapat. Himpunan resepi membuat roti ataupun resepi berasaskan roti doubles in size at a place... La baca resepi roti kosong ini adalah asas jika anda mahu belajar hasilkan roti menggunakan. Akn buat oiled cling film, for 30 - 40 minutes until it doubles in size antara karbohidrat... Resepi Rahsia roti Naik Pahang, jadi terbakar juga dan hasilnya mungkin berlaku nk resepi.